Praktische baby tips

Praktische baby tips

Een baby op komst! Hoe leuk is het om dan al die ieniemienie kleertjes uit te zoeken. Toch zul je de eerste ouder niet zijn waarbij er veel babykleding ongedragen in de kast blijft liggen. Teveel van het een, te weinig van het ander. Vaak heb je gewoonweg teveel kleding in dezelfde maat, of blijkt dat prachtige jurkje of broekpak toch ineens niet zo praktisch te zijn. Met deze 10 praktische tips gaat jou dat niet gebeuren en zorg jij ervoor dat je genoeg fijne, leuke en praktische items hebt voor jouw baby!

  1. Drukknoopjes met stip op nummer 1! Je baby vindt niets vervelender dan dat zijn of haar hoofdje steeds door een krap gat gewurmd wordt.
  2. Zorg dat je voor de eerste weken mutsjes hebt. Baby’s verliezen de meeste warmte via het hoofd. 2-3 mutsjes zijn voldoende.
  3. Verzamel niet teveel babykleding in maat 50 want je kindje groeit hier binnen een paar weken uit. Er zijn zelfs baby’s die al gelijk starten in maat 56!
  4. In de eerste 3 maanden groeit je baby van maat 50 naar 56 naar 62. Vanaf maat 62 gaat het rustiger aan en schuif je ongeveer elke drie maanden een maat op.
  5. Schoentjes zien er heel leuk uit, maar zijn in de eerste maanden echt niet nodig. Een handig sokje dat niet afzakt, daar heb je meer aan!
  6. Spijkerbroekjes zijn leuk, maar zijn voor een baby niet heel comfortabel, een joggingbroekje zit veel lekkerder.
  7. Kies voor zoveel mogelijk kleding van katoen of andere natuurlijke vezels; dit ademt en draagt dus fijner voor een baby.
  8. Koop alleen boxpakjes met drukknoopjes aan de onderkant zodat je kindje niet helemaal uitgekleed hoeft te worden bij het verschonen
  9. Werk in laagjes, die je makkelijk uit en aan kan doen. Een shirtje met een vestje erover op een koudere dag bijvoorbeeld.
  10. Kies voor zachte en elastische stoffen, dat geeft je baby veel bewegingsvrijheid.