Wastips: zo hou je babykleertjes mooi!

Wastips: zo hou je babykleertjes mooi!

Al die lieve babykleertjes, je kan niet wachten totdat je kleine deze allemaal gaat dragen. Maar wist je dat je alle kleertjes wast voordat je baby ze draagt? Wij delen enkele tips voor het wassen van je babykleding om huidirritatie bij je kleintje te voorkomen. 

- Maak je wasmachine goed schoon voordat je de kleertjes gaat wassen. Laat hiervoor je machine met een lege trommel een programma op 90°C draaien en gebruik eventueel speciaal reinigingsproduct. Nare geurtjes en resten van wasverzachter zijn nadien helemaal weg, en je machine is klaar voor een babywasje.
- Sorteer alle kleertjes op kleur en hou kwetsbare kledingstukken van bijvoorbeeld wol opzij. Deze was je best op een wolprogramma of programma voor delicate was.
- Was babykleertjes altijd binnenstebuiten, zodat de prints langer mooi blijven.
- Doe knopen en ritsen dus ook altijd dicht alvorens ze in de trommel belanden. Zo kunnen ze niet blijven haken in de wastrommel.
- Gebruik een neutraal wasmiddel. Een babyhuidje is erg gevoelig, daarom gebruik je best een PH-neutraal wasmiddel dat dermatologisch getest is.
- Gebruik GEEN wasverzachter. in wasverzachters zitten geur- en kleurstoffen die de babyhuid kunnen irriteren. Gebruik in de eerste maanden dus geen wasverzachter voor de babykleertjes.

#wastips #babykleding #babykleertjes #wassen